Když rum, tak jedině do cukroví.
Pokud jde o pití, tuzemák naprosto nesnáším. Při pečení ale naopak nesmí chybět. Bez něj by cukroví nebylo to pravé ořechové.
Dnešním receptem jsou rumové hvězdičky, z kakaového těsta, plněné rumovou náplní a zdobené čokoládou.
Na jejich přípravu budete potřebovat:
Těsto
400 g hladké mouky
200 g másla/hery/whatever
60 g mletých mandlí
40 g kakaa
140 g moučkového cukru
1 vejce
Náplň
250 g másla
170 g cukru
4 lžíce rumu
Poleva
100 g čokoláda na vaření
Příprava:
Máslo/heru nechte změknout při pokojové teplotě.
Do mísy prosejte mouku, cukr a kakao. K sypké směsi přidejte mleté mandle, změklý tuk a vejce. Rukama vypracujte vláčné a nelepivé těsto, které zabalte do potravinové fólie a na hodinu vložte do lednice.
Mezitím si připravte náplň. Rozšlehejte změklé máslo s cukrem a rumem a také uložte do lednice.
Těsto si rozdělte na 4 části. Z lednice vyndejte vždy jen jednu, ať těsto zbytečně neteplá.
Každou část si postupně rozválejte mezi dvěma kus potravinové fólie, ušetříte si tak zbytečné nervy s lepícím se těstem a moukou rozsypanou po celé kuchyni.
Z těsta vykrajujte libovolné tvary, já dělala hvězdičky. Ty vkládejte na plech a pečte na 170°C 3-5 minut, podle tloušťky těsta.
Upečené tvary slepujte pomocí připraveného krému a z jedné strany potírejte čokoládou, kterou jste si rozpustili ve vodní lázni. Nechte zatuhnout v lednici a jezte :-)
Mňam!
Žádné komentáře:
Okomentovat