Čekáte hosty, v lednici prázdno a vy potřebujete něco rychlého a snadného k pohoštění? Nebo jste to naopak vy, kdo jde na návštěvu a nechcete přijít s prázdnou? A co si takhle připravit domácí "chroupání" na sobotní večer k televizi?
Ať už je to tak nebo tak, tyčinky z kynutého těsta vám jistě přijdou v mnoha případech vhod. Stačí k tomu pár věcí, které má doma určitě každý. Pokud vynecháme kynutí, je příprava super jednoduchá a rychlá (tak jak to mám ráda
).
Na mísu tyčinek vám bude stačit:
300 g hladké mouky
120 g másla/hery (s olejem jsem to nezkoušela, ale proč ne)
20 g droždí
50 ml mléka
1 vejce
1 lžička cukru
sůl
kmín
podle chuti třeba nastrouhaný sýr, chilli koření apod.
Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme na teplém místě vykynout. Mezitím si rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou, vejcem a popř. sýrem nebo kořením. Do tohoto těsta přidáme připravený kvásek a zpracujeme hladké těsto.
Není třeba se bát: těsto se nelepí a zpracovává se velmi dobře.
Necháme minimálně 45 minut vykynout.
Z těsta rukou válíme tyčinky, které pokládáme na plech, potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme strouhaným sýrem, nebo pouze kmínem či hrubozrnou solí.
Pečeme na 190°C 15 minut.
Bon appetit!
Ať už je to tak nebo tak, tyčinky z kynutého těsta vám jistě přijdou v mnoha případech vhod. Stačí k tomu pár věcí, které má doma určitě každý. Pokud vynecháme kynutí, je příprava super jednoduchá a rychlá (tak jak to mám ráda
Na mísu tyčinek vám bude stačit:
300 g hladké mouky
120 g másla/hery (s olejem jsem to nezkoušela, ale proč ne)
20 g droždí
50 ml mléka
1 vejce
1 lžička cukru
sůl
kmín
podle chuti třeba nastrouhaný sýr, chilli koření apod.
Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme na teplém místě vykynout. Mezitím si rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou, vejcem a popř. sýrem nebo kořením. Do tohoto těsta přidáme připravený kvásek a zpracujeme hladké těsto.
Není třeba se bát: těsto se nelepí a zpracovává se velmi dobře.
Necháme minimálně 45 minut vykynout.
Z těsta rukou válíme tyčinky, které pokládáme na plech, potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme strouhaným sýrem, nebo pouze kmínem či hrubozrnou solí.
Pečeme na 190°C 15 minut.
Bon appetit!
Žádné komentáře:
Okomentovat