Miluji všechny krémové zeleninové polévky. Jsou neskutečně výborné a přitom levné a zdravé. Tady je další úžasná zeleninová záležitost!
Tato verze polévky je veganská, bezmléčná, bezmasá, bezvaječná, bezlepková prostě všechno bez. Jsem si nicméně jistá, že jí nepohrdnou ani masožravci či jiní žravci ;-)
Super, takže co budete na přípravu této pikantní oranžové věci potřebovat?
700 gr mrkve
1 cibuli
2 cm zázvoru
jednu chilli papričku
půl plechovky kokosového mléka
sůl
pepř
cukr/med/jiné sladidlo
Takže suroviny bychom měli a teď co dál? Mrkev nakrájejte na kolečka, kostičky nebo whatever, prostě na malé kousky, aby se to rychle uvařilo. Nakrájejte také cibuli, kterou osmahněte na lžíci másla nebo oleje do růžova. Když je hotová, přihoďte mrkev, také ji trochu osmahněte a pak zalijte vodou a vařte cca deset minut.
Po uplynutí deseti minut přilijte kokosové mléko a vhoďte nastrouhaný zázvor, chilli papričku, sůl a pepř. Vařte dalších deset minut. Mrkev by měla být měkká, ale ne úplně rozvařená. Vypněte sporák, vezměte do ruky tyčový mixér a mrkev pěkně rozmixujte. Získáte krásně oranžový krém, který můžete ještě podle Vaší chuti dosladit. Já jsem použila asi lžičku medu.
Voilá, připraveno k servírování. Dokonalé, že?
Ať Vám chutná :-)
Tato verze polévky je veganská, bezmléčná, bezmasá, bezvaječná, bezlepková prostě všechno bez. Jsem si nicméně jistá, že jí nepohrdnou ani masožravci či jiní žravci ;-)
Super, takže co budete na přípravu této pikantní oranžové věci potřebovat?
700 gr mrkve
1 cibuli
2 cm zázvoru
jednu chilli papričku
půl plechovky kokosového mléka
sůl
pepř
cukr/med/jiné sladidlo
Takže suroviny bychom měli a teď co dál? Mrkev nakrájejte na kolečka, kostičky nebo whatever, prostě na malé kousky, aby se to rychle uvařilo. Nakrájejte také cibuli, kterou osmahněte na lžíci másla nebo oleje do růžova. Když je hotová, přihoďte mrkev, také ji trochu osmahněte a pak zalijte vodou a vařte cca deset minut.
Po uplynutí deseti minut přilijte kokosové mléko a vhoďte nastrouhaný zázvor, chilli papričku, sůl a pepř. Vařte dalších deset minut. Mrkev by měla být měkká, ale ne úplně rozvařená. Vypněte sporák, vezměte do ruky tyčový mixér a mrkev pěkně rozmixujte. Získáte krásně oranžový krém, který můžete ještě podle Vaší chuti dosladit. Já jsem použila asi lžičku medu.
Voilá, připraveno k servírování. Dokonalé, že?
Ať Vám chutná :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat