Mám ráda jednoduché a rychlé recepty. Tahle výborná!! polévka tyto požadavky perfektně splňuje.
Ingredience:
500g dýně (doporučuji hokaido nebo muškátovou)
1 kostka zeleninového bujónu (bio bez glutamátů, nebo ho nemusíte používat vůbec)
1 cibule
3-4 stroužky česneku
kokosový/olivový/jakýkoliv olej
sůl
pepř
popř. jiné koření podle chuti
Příprava:
Dýni neloupeme, pouze nakrájíme na půlměsíčky a dáme vařit. Po cca 10 minutách vyndáme z vody a oloupeme šlupku. Měla by jít bez problémů sundat.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zrůžovět. Do cibulového základu přidáme kousky oloupané dýně a zalijeme vodou. V této fázi můžeme přidat zeleninový bujón. Dýni povaříme, dokud není měkká, což bude trvat 5-10 minut. Poté ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Podle chuti dosolíme, dopepříme nebo přidáme jiné koření podle chuti. Na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme osmaženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť :-)
Ingredience:
500g dýně (doporučuji hokaido nebo muškátovou)
1 kostka zeleninového bujónu (bio bez glutamátů, nebo ho nemusíte používat vůbec)
1 cibule
3-4 stroužky česneku
kokosový/olivový/jakýkoliv olej
sůl
pepř
popř. jiné koření podle chuti
Příprava:
Dýni neloupeme, pouze nakrájíme na půlměsíčky a dáme vařit. Po cca 10 minutách vyndáme z vody a oloupeme šlupku. Měla by jít bez problémů sundat.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zrůžovět. Do cibulového základu přidáme kousky oloupané dýně a zalijeme vodou. V této fázi můžeme přidat zeleninový bujón. Dýni povaříme, dokud není měkká, což bude trvat 5-10 minut. Poté ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Podle chuti dosolíme, dopepříme nebo přidáme jiné koření podle chuti. Na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme osmaženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat