Dneska jsem si uvařila českou klasiku, v dětství nenáviděnou ze
školní jídelny. Po dlouhé době jsem tak měla sladký oběd a nebylo to
vůbec špatné. Přitom je příprava škubánků tak jednoduchá. Do hodiny máte hotovo (šikovní jedinci i dřív).
Mimochodem, víte, že mák je potravina s největším obsahem vápníku?
800 g brambor jsem oloupala a nakrájela na menší kousky. Dala do studené vody a přivedla k varu. Brambory jsem vařila 10 minut a poté téměř všechnu vodu slila. V hrnci s bramborami jsem ponechala cca 1/3 vody, ve které se brambory vařily, posypala jsem 150 g polohrubé mouky, směs "propíchala" koncem vařečky a na mírném ohni nechala probublávat dalších 10 minut. Poté jsem směs rozšťouchala dohladka. Na závěr jsem škubánkovou hmotu dosolila.
Mezitím jsem si namlela půl pytlíku máku a smíchala s moučkovým cukrem (každý sladí podle své chuti).
Z bramborové hmoty jsem rukou vytvarovala škubánky, které jsem na talíři polila rozpuštěným máslem a posypala mákem s cukrem.
Yummy! Enjoy!! :-)
Vyzkoušejte! Dobrou chuť!
Mimochodem, víte, že mák je potravina s největším obsahem vápníku?
Takže jak jsem škubánky připravovala?:
800 g brambor jsem oloupala a nakrájela na menší kousky. Dala do studené vody a přivedla k varu. Brambory jsem vařila 10 minut a poté téměř všechnu vodu slila. V hrnci s bramborami jsem ponechala cca 1/3 vody, ve které se brambory vařily, posypala jsem 150 g polohrubé mouky, směs "propíchala" koncem vařečky a na mírném ohni nechala probublávat dalších 10 minut. Poté jsem směs rozšťouchala dohladka. Na závěr jsem škubánkovou hmotu dosolila.
Mezitím jsem si namlela půl pytlíku máku a smíchala s moučkovým cukrem (každý sladí podle své chuti).
Z bramborové hmoty jsem rukou vytvarovala škubánky, které jsem na talíři polila rozpuštěným máslem a posypala mákem s cukrem.
Yummy! Enjoy!! :-)
Vyzkoušejte! Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat